27. syyskuuta 2011

Vuosijuhla-askartelua

Se on hyvä näin pari viikkoa ennen vuosijuhlia päättää, että voisin askarrella itselleni vintage-tyylisen hiuskoristeen ja juhlalaukun. Nämä siksi, että saisin vähän väriä mun koko mustaan mekkoon. En yleensä tykkää käyttää pelkästään mustia vaatteita, koska kaikki mun parhaat asusteet on mustia. En halua olla musta päästä varpaisiin, joten yritän värittää sitä vähän hopeanharmaalla.

Tarkoitus olisi siis tehdä pieni cocktail-hattu/hiuskoriste, joka sopii mekon tyyliin. Selailin Etsy:ä saadakseni ideoita ja löysinpä ihan hyvät ohjeet pohjan tekoon täältä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein jotain kunnon buckramista, jota mun täti toi mulle viime keväänä Lontoon MacCulloch & Wallis:ilta. Se on todella tukevaa.

Tein kaavan leikkaamalla pahvista eri kokoisia ympyröitä ja soikioita ja leikkasin reunaan halkioita ja teippasin ne kiinni niin että sain hieman kuperan muotin. Sitten testailin niitä päähän ja etsin parhaimman koon/muodon. Tuo on tehty hyvin pitkälle yllä olevan ohjeen mukaan. Siinä on sisällä yksi kerros buckramia ja sen reunassa millinery rautalankaa. Alapuolella on mustaa vuorikangasta ja päällä tuota harmaata. Reuna on huoliteltu samasta kankaasta leikatulla vinokaitaleella. Sen olisi tosin voinut silittää niin se olisi vähän siistimpi, mutta en jaksanut. Seuraavaksi vaan testailin siihen päälle erilaisia kangaspaloja ja sykeröitä ja mietin mikä näyttää kivoimmalta. Siitä tulikin tosi kiva, laitan kuvan heti kun ehdin. Ja siitä päästäänkin tuohon seuraavan kuvaan.

Kävin Fredalla olevassa Hobby Pointissa tarkoituksena katsoa jos sieltä löytyisi kangasliimaa, jolla voin huolitella kangaskukan terälehtiä, ettei tarvitse siksata eikä päärmätä. No mukaan tarttui vähän kaikkea muutakin. Pitää näköjään jättää lompakko kotiin aina kun meinaa mennä katselemaan mihinkään kauppaan mikä myy mitään ompeluun liittyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...