22. syyskuuta 2011

"Lyhyt" update syksyn projekteista

Näin siinä käy kun koulut alkaa, ettei ehdi tekemään mitään muuta kuin lukea erinäisiin luentokuulusteluihin ja tentteihin.

Tässä kuitenkin lyhyt päivitys pukurintamalta:

- Turnyyripuku edistyy pikkuhiljaa. Nyt olen siinä inhottavassa vaiheessa, että yläosa on ommeltu ja sovitettu ja sitä pitäisi alkaa siistimään. Jotenkin musta reunojen kanttaus ja nappien yms. kiinnitys on aina tylsää puuhaa. Se on myös vähän kuin point-of-no-return eli jos sen jälkeen huomaa jonkun mokan, niin sitä on paljon työläämpi korjata. Iso kysymysmerkki on edelleen koristelut, koska vaikka kuinka selaisi fashion plates:eja, leffapukuja, valokuvia vanhoista puvuista ... niin siltikään ei ole oikein selkeää kuvaa siitä miten tuon aikakauden puvun koristelisi parhain. Helpointa olisi tehdä vain suora kopio jostain kuvasta. Tämä projekti menee kuitenkin hetkeksi tauolle, kun fiksaan mun vuosijuhlapuvun kuntoon.

- Eli lokakuun alussa olisi opiskelijajärjestön vuosijuhlat ja tarkoitus on laittaa sinne tuo 1930-luvun mekko josta kirjoitin vähän aikaa sitten. Olen tutkaillut sitä lähemmin ja huomasin, että sitä on aikoinaan muutettu paljonkin yläosasta. Irrotin siitä ne kamalat pula-aikaolkaimet ja nyt pitäisi ihan hitusen kiristää sitä yläreunasta, että se pysyy paremmin päällä. Meinaan tehdä siihen myös hopeanharmaan laukun ja hiuskoristeen, että saan vähän väriä. Yleensä en tykkää käyttää koko mustaa, koska sitä on vaikeampi asustaa kuin muun värisiä pukuja. Yleensä mulla on mustat asusteen, mutta nyt tuntuu vähän yksitoikkoiselta jos on vaan pelkkää mustaa päällä. Näistäkin tulee kuvia sitten kun alkaa näyttää valmiilta.

- Minulla on tällä hetkellä tämä blogi ja lisäksi livejournal, mitä päivittelen välillä englanniksi. Sitä pidän elossa lähinnä siksi, että sitä on helppo jakaa. Se menee automaattisesti niiden ihmisten kaverifeediin, jotka on lisännyt kavereiksi eikä tarvitse koko ajan mainostaa. Lily.fi on myös siitä kiva, että sinne ei tarvitse kuin kirjoittaa ja tekstit tulee etusivulle kirjoitusjärjestyksessä ja samanhenkiset ihmiset löytävät sitä kautta kivoja palstoja. Se ei vaan ole ehkä ihan oikea foorumi pukuhistorialle :) Mutta siis harkitsen vakavasti vielä devianArt-tilin luomista, kun sielläkin näyttää olevan kohtuu paljon pukuhistorioitsijoita. Aikaa vievää tämä nettielämä kun mun feedinlukijaankin tulee päivittäin vaikka kuinka monta tekstiä ja seurattavat blogit sen kuin lisääntyy.

- Ilmoittauduin juuri ekaan larppiin ikinä. Saa nähdä pääsenkö mukaan. Teemana on Jane Austenin aika, eli kai sitä vihdoin viimein pitää tehdä myös sen aikakauden puku. Ihan jännää.

- Siskon vanhojentanssipuvun kankaat on edelleen muovipussissa tuossa pöydän vieressä. Kaava on kyllä jo valittu ja tiedän mitä teen, mutta ajattelin odottaa nää alkusyksyn kiireet ja ekan tentin ennen kuin rupean kasaamaan hametta. Onneksi on VIELÄ aikaa. Mutta pitää yrittää muistaa, että se on kovin katoavaista. Jännä miten joka lukukausi aina ekat pari kuukautta on kaikista hektisimpiä ja sitten helpottaa.

Ja sitten taas prosessioikeuden pariin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...