19. elokuuta 2011

Synttärit etuajassa

Tämä päivä on ollut täynnä iloisia yllätyksiä! Lisäksi mulla on jostain syystä ihan liikaa energiaa, joten sitä riittä myös asioiden liialliseen hehkuttamiseen.

Ekaksi löysin itselleni uuden vuosijuhlamekon: Mulla on varmaan puoli vuotta pyörinyt nurkissa kassillinen isoäidiltä saatuja kangaspaloja, mutta en ole ehtinyt käymään niitä läpi. Tänään sitten vihdoin viimein rupesin siirtämään niitä yhteen laatikkoon ja yhdessä pussissa luki, että "taftinen tanssiaispukuni Astatädin tyttären vanha". No sitähän oli pakko katsoa ja kokeilla. Se istui lähes täydellisesti. Meinaan ottaa siitä jälkeenpäin lisätyt olkanarut pois ja ehkä vähän kiristää yläreunaa, että se tuntuu varmemmalta. Mietin myös, että lisäänkö siihen jotain koristetta, vai koristanko sitten asusteilla. Ja alushameen ja ehkä korsetin tai olkaimettomat liivit se tietty tarvitsee alle, koska siinä ei ole mitään sisään ommeltuja vuoreja.

Mutta siis mielettömintä puvussa on se, että se on siis alun perin ollut mun isoäidin serkulla 1930-luvulla ja mun isoäiti on käyttänyt sitä sotien aikaan. Se on siis aitoa vintagea, josta joutuisi pulittamaan satasia jossain second hand kaupassa. Ihan kunnon näkyvä metallinen vetoketjukin siinä on sivussa.

Alla pari kuvaa. Puku ei tietenkään ole edukseen henkarissa.

Tässä näkyy vyötärön aito 30-lukulainen leikkaus ja kankaan kuosia.


Sit käväisin kotimatkalla Lönnrootinkadun kierrätyskeskuksen kautta. Miksi ihmeessä en ole käynyt aikaisemmin, kun asunkin melkein vieressä. Tarviin siis lakanakangasta ompeluprojekteihin ja ajattelin käydä kurkkaamassa jos siellä olisi vanhoja aluslakanoita, ennen kuin käyn ostamassa Eurokankaasta niiden kallista lakanakangasta, joka pitää kaiken lisäksi kutistaa. No saldo oli toi mikä näkyy alla. Kolme tuplaleveää valkoista aluslakanaa, kaksi punaista aluslakanaa ja kolme pussilakanaa joista kaksi puuvillasatiinia ja kolmas satiinia. Noi puuvillasatiiniset oli 50 senttiä, kun ne oli väriltään jotain kakkoslaatua. Ja siis toi kasa maksoi 11,50e! Niiden lisäksi ostin vielä Stendhalin Punaista ja Mustaa 2e.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...