30. elokuuta 2011

Etsi kuvista yksi ero...

Tällä hetkellä mulla on työn alla 1870-luvun alun turnyyripuku. Tein turnyyrin Truly Victorianin TV101 kaavalla. (Turnyyrista tulee kuvia, kunhan jaksan ottaa noi kerrokset siitä päältä pois.) Minulla oli laatikossa joskus vuosia sitten hankkimaani muoviluuta, jonka pujotin kujiin muodon saamiseksi. Tänään kävin sitten hakemassa kunnon metalliluuta, koska eihän tuosta muoviluusta ollut mihinkään.

Ylempi kuva on tulevan puvun hameosasta muoviluisella turnyyrilla ja alempi metalliluisella. Hameosa koostuu siis turnyyrista, puuvillaisesta alushameesta, pitkästä hameesta (kuvassa näkyvä valkoraidallinen) ja aniliininpunaisesta päälihameesta. Ero on mieletön. Muovi ei jaksa kannatella kerroksia yhtään, vaikka varsinkin satiiniset kerrokset on aika kevyitä. En koskaan käytä muoviluuta tai mitään muitakaan muovisia osia missään ompeluksissa, jos voin vaan välttää ja tämä kyllä vahvistaa päätöstä. Nytkin laitoin sitä vaan, koska sille hetkellä ei ollut muuta saatavilla ja halusin ruveta rakentamaan hameita siihen päälle.

Mutta kyllä tuosta puvusta tulee ihana, seuraavaksi rupean tekemään yläosaa. Jos kankaat riittää niin teen kaksi erilaista yläosaa: lyhythihaisen juhlayläosan ja pitkähihaisen päiväkäyttöön. (Onpas vaikea keksiä suomenkielisiä vastaavuuksia vaatteille, joista käytän yleensä englanninkielisiä nimiä.) Hameessakin on vielä tekemistä, esimerkiksi tuota aniliininpunaista päälihametta kerätään vielä enemmän laskoksille ja tietysti hameisiin tulee kasa erilaisia röyhelöitä ja nauhoja ja muita koristeita.
pannukakku
ihana täydellinen turnyyrisilhuetti

ällö-pällö-tosi surkea muoviluu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...