19. kesäkuuta 2011

Washington AssemblyLes Lumières festivaaliin kuuluva konsertti ja tanssiaiset pidettiin eilen Valkoisessa salissa Aleksanterinkadulla. Esiintyjinä oli jo aiemmin mainitsemani barokkitanssipari Jenkeistä, amerikkalainen Rebel-barokkiyhtye, joitakin suomalaisia barokkimuusikoita ja juontajana kaksi näyttelijää.

Musiikki oli kaunista, varsinkin kun se soitettiin oikeilla barokkisoittimilla kuten cembalolla. Erityisesti pidin cembalosoolosta The Battle of Trenton Sonata Dedicated to General Washington D major (James Hewitt). Oli hauska katsoa, kun soittajan sormet liikkuivat todella nopeasti koskettimilla.
Paige Whitley-Bauguess and Thomas Baird
Tanssijat esittivät kolme numeroa, niistä paras oli ehdottomasti viimeisenä esitetty La Folia (Antonio Vivaldi, Op. 1/12). Se oli maaginen. Tanssijoilla oli espanjalaistyyliset puvut ja kastanjetit ja he tanssivat aivan mielettömän hyvin. Mun sydän löi kastanjettien tahtiin ja oisin voinut katsoa sitä tanssia ikuisuuden. Aiemmin postaamallani Youtube-videolla pätkä tanssista on kohdassa 0:51-1:55, mutta se oli tietysti tuhat kertaa hienompi livenä. Samalla videolla on myös lyhyt pätkä heidän toisesta numerostaan Harlequin as Pygmalion (5:19-5:40). Myös ensimmäinen numero Les charactéres de la dance löytyy videolta (7:18-8:53) tosin osaksi erilaisella koreografialla, luulisin. Puvut ja idea oli ainakin sama eli esitellä barokkitanssin eri tanssityyppejä. Oli kiva huomata, että olimme tehneet workshopissa pätkiä kaikista näistä kolmesta tanssista, mitkä he esittivät.

Se mistä en sitten todellakaan tykännyt oli ne juontajat. Ne oli tosi ärsyttäviä, jotenkin yritti liikaa olla hauskoja 1700-luvun tyyliin tai jotain. En tiedä. Lisäksi niitten dialogi oli sekoitus suomea, ruotsia, englantia ja ranskaa. Ei ihan käynyt selväksi mikä oli pääkieli, mutta onneksi ymmärsin kaikkia niin ei mennyt mitään ohi. Olisin kuitenkin mieluummin kuullut selkeitä faktoja musiikista, tansseista ja 1700-luvun tapahtumista yms. enkä sellaista ihme sisällötöntä jutustelua.

Toinen asia mikä jäi harmittamaan oli se, että aikataulu ei pitänyt. Yhteistanssien piti alkaa klo 21, mutta ne alkoivat vasta klo 22.30 ja kuudesta ohjelmaan merkitystä tanssista ehdittiin tanssia kolme ja nekin hieman hätäisesti.

Ja pitihän tanssiaisten jälkeen päästä vielä jatkoille, joten menimme juomaan yhdet siiderit Vanhan kauppakujan terassille. Rokokoopuvut ja kampaukset keräsivät lauantaiyönä keskustassa kyllä hieman katseita, mutta ainoastaan positiivisia kommentteja :)

Mulla oli päällä mun Chemise à la Reine ja mun karakterikengät, joihin lisäsin saman väriset rusetit kuin puvussa on. Tein rusetteihin parin sentin "kannan", jonka teippasin askarteluteipillä kiinni kengän sisäpuolelle, niin että rusetti tuli just kengän reunaan. Ja yllättäin ne pysyi kiinni koko illan.

Hiukset väsäsin jotenkuten ylös ja kiharsin sivuhiukset sykeröille. Ei mikään masterpiece, mutta loppujen lopuksi ihan onnistunut ja pysyi pystyssä koko illan.
nuttura...
...ja mitä se oli syönyt:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...