17. kesäkuuta 2011

Wanted: kaiken kattava ompelutarvikeliike

Tulipas taas kierrettyä koko keskusta ja vähän enemmänkin ompelutarvikkeita etsiessä. On todella ärsyttävää että Helsingin keskustassa ei ole ompelutarvikeliikettä josta saisi kaiken tarvitsemansa, vaan aina pitää mennä useampaan paikkaan.

Kävin tänään Nappitalossa hakemassa satiininauhaa mun chemise à la reine:n viimeistelyyn ja kanttinauhaa 1910-luvun korsettiin. Nappitalo on keskustan paras ompelutarvikeliike, siellä on laajin valikoima erilaisia nauhoja, pitsejä ja nappeja. Mutta sieltä ei saa ollenkaan kunnon korsettitarvikkeita, vaan ne mä käyn aina hakemassa Belle Modestesta. Sit oon yrittänyt metsästää päärmäyspaininjalkaa mun ompelukoneeseen, enkä voi uskoa, että niitä ei oikeasti saa Helsingin keskustasta. Täällä on kaksi ompelukonekauppaa Kaartin neule- ja ompelukone ja Erkin sauma ja tikki. Kummastakaan ei saa Singerin paininjalkoja. Lähin paikka mistä niitä saattaisi saada on Manskulla rokkimäkin kohdalla tai sitten Tikata Itäkeskuksessa. Tikata on itse asiassa varmaan Helsingin monipuolisin ompelutarvike kauppa, mutta miksi ihmeessä se on Itiksessä? No, pitää tehdä reissu sinne joskus ensi viikolla.

Löysin myös yllättäen Noa Noasta viuhkan. Se oli yllättävän laadukkaan tuntuinen, puuosa taisi olla bambua tai jotain eikä sellaista ihme säleikköä kuin Hobby Pointin tee-se-itse "viuhkapohjat". Kuosi ei ollut kauhean erikoinen, mutta ajattelin, että voin vaihtaa sen.

Sain kuitenkin huomisen mekon valmiiksi ja siitä tuli aika kiva. Se oli varsinaisesti jo valmis vuosi sitten, mutta vähän viimeistelemätön ja nyt päärmäsin helman ja vähän muutin hihoja: mm. poistin pitsit hihansuista ja vaihdoin satiininauhat kivemman värisiin. Sain myös alle tulevan korsetin vihdoin loppuun, vähän harmittaa, että se jäi vähän liian isoksi alhaalta, mutta muuten siitä tuli ihan hyvä. Ajatuksena on tehdä vielä kenkiin matchaavat rusetit jos keksin miten saan ne kiinnitettyä.

Jei, huomenna Washington Assembly - tanssiaisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...