25. kesäkuuta 2011

Juhannusmekko

Tämä viikko on mennyt pitkälti ommellessa. Ollaan tänään menossa We <3 Helsinki Juhannustansseihin ja halusin tehdä sinne kesäisen juhannusmekon.

Mekossa on aika iso pääntie, joten minun piti tehdä myös alusvaatteisiin pieniä korjauksia. Olen ostanut tänä keväänä Ellokselta pari kivaa alusmekkoa, joissa on brodyyripitsihelma. Mekon ongelma oli kuitenkin se, että siinä oli painijanselkä, joka näkyi tosi pahasti mekon alta. Nyt se on fiksattu. Leikkasin mekosta koko yläreunan pois ja ompelin tilalle pitsireunan ja olkaimet. Löysinpä vielä kätköistäni juuri sopivan levyistä satiininauhaa, jonka pujotin yläreunaa kiertävään pitsiin.
ennen (kuva: Ellos)

jälkeen
Ja tadaa... juhannusmekko.  Kaavana käytin jo aiemmin mainostamaani Sense & Sensibility Patternsin 1914 Afternoon Dress Pattern. Kaava toimi oikein hyvin. Jouduin muokkaamaan ainoastaan yläosan etupuolta alareunasta, koska malli oli hyvin "pigeon breast" ja halusin siitä vähemmän pussittavan. Hamekaava oli todella pitkä jo valmiiksi ja vaikken leikannut siihen yhtään ylimääräistä pituutta, niin siitä riitti silti kangasta kuuteen 1cm laskokseen ennen kuin helma oli sopivan mittainen. Saa nähdä miten tuon saan itse päälle, koska napit on selässä. Selvästi suunniteltu naisille, joilla on sisäkkö pukemassa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...